Pomidory suszone marynowane w oliwie

Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem zobacz Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem 2018-06-19 13:01:02
Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Suche pomidory ułóż w słoiku przekładając je przyprawami: czosnkiem, listkami laurowymi, skórką cytrynową, gałązkami tymianku, pieprzem. Zalej dobrą oliwą z oliwek. Pomidory są dobre od dnia następnego przez następne pół roku. Oliwę można używać do sałatek i przyprawiania mięs.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Kamilek 6 lat temu

W sumie pierwsze słyszę o tym, że w oliwie mogą w ten sposób rozwijać się bakterie. Zaskoczyłaś mnie tym całkowicie.

[link=Plakatowanie Rzeszów]http://slupy-rzeszow.pl[/link]

lukas81 7 lat temu

Bardzo smakowicie na zdjęciu wyglądają te pomidory, na dniach zabieram się za zrobienie takich suszonych pomidorków marynowanych w oliwie[link=Odszkodowania]http://www.codex.org.pl[/link].

karolaaaaa 7 lat temu

przecież to idealne warunki dla rozwoju bakterii beztlenowych. od dawna wiadomo ze czosnku nie nalezy marynowac w zimnej oliwie , ani tym bardziej przechowywac w warunkach pokojowych bo wytwarza sie jad kielbasiany.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE