Pomidory suszone marynowane w oliwie

Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Mammaryla (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przetwory
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- suche pomidory
- oliwa z oliwek
- czosnek
- tymianek
- liście laurowe
- skórka z cytryny
- pieprz
Przygotowanie:
Suche pomidory ułóż w słoiku przekładając je przyprawami: czosnkiem, listkami laurowymi, skórką cytrynową, gałązkami tymianku, pieprzem. Zalej dobrą oliwą z oliwek. Pomidory są dobre od dnia następnego przez następne pół roku. Oliwę można używać do sałatek i przyprawiania mięs.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Komentarze
Zaloguj się by dodać komentarz.
lukas81 9 lat temu
Bardzo smakowicie na zdjęciu wyglądają te pomidory, na dniach zabieram się za zrobienie takich suszonych pomidorków marynowanych w oliwie[link=Odszkodowania]http://www.codex.org.pl[/link].
karolaaaaa 9 lat temu
przecież to idealne warunki dla rozwoju bakterii beztlenowych. od dawna wiadomo ze czosnku nie nalezy marynowac w zimnej oliwie , ani tym bardziej przechowywac w warunkach pokojowych bo wytwarza sie jad kielbasiany.
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Kamilek 8 lat temu
W sumie pierwsze słyszę o tym, że w oliwie mogą w ten sposób rozwijać się bakterie. Zaskoczyłaś mnie tym całkowicie.
[link=Plakatowanie Rzeszów]http://slupy-rzeszow.pl[/link]