Mus jabłkowy

Mus jabłkowy zobacz Mus jabłkowy 2018-06-19 13:00:55
Mus jabłkowy
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Spiżarnia Maryli (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory

Składniki:

  • 2 kg szarych renet lub antonówek
  • 0,5 szklanki wody

Kalkulator wag i miar

Przepis

Jabłka pokroić na ćwiartki. Usunąć gniazda nasienne i skórki, wrzucić do rondla. Dolać wodę, przykryć i zostawić na bardzo małym ogniu. Dusić do miękkości od czasu do czasu mieszając. Rozgnieść całość praską do ziemniaków. Przełożyć gotowy mus do wypieczonych w piekarniku słoiczków, zakręcić wygotowanymi pokrywkami. Pasteryzować w garnku wyłożonym ściereczką około 20 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE