Bavarese serowe z konfiturą z czerwonej cebuli

Bavarese serowe z konfiturą z czerwonej cebuli
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.50
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
1 godzina

Składniki:

  • 100 g sera ricotta
  • 100 g sera koziego
  • 100 g sera robiola
  • 200 g śmietany
  • 6 - 7 g żelatyny w listkach
  • sól

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Zamaczamy w zimnej wodzie listki żelatyny. Do miseczki wkładamy sery i mieszamy; doprawiamy solą i dodajemy odsączoną i rozpuszczoną w kąpieli wodnej żelatynę. Delikatnie dodajemy uprzednio ubitą śmietanę, rozlewamy do foremek i odstawiamy do schłodzenia na 2 godziny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE