Kompot czereśniowy z wanilią

Kompot czereśniowy z wanilią zobacz Kompot czereśniowy z wanilią 2018-06-19 12:29:29
Kompot czereśniowy z wanilią
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Spiżarnia Maryli (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 kg czereśni bez pestek
  • 150 g cukru
  • pół laski wanilii
  • 2 szklanki wody

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Do wypieczonych w piekarniku słoików włożyć owoce. Zagotować wodę z cukrem oraz pokrojoną wanilią. Zalać tym owoce w słoikach pilnując, by w każdym znalazł się kawałek wanilii. Dokładnie zakręcić wygotowanymi zakrętkami. Pasteryzować w garnku wyłożonym ściereczką i wypełnionym wodą do ¾ wysokości słoików przez około 20 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE