Zupa serowa z sadzonymi jajkami

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- 500 ml maślanki
- 200 g sera pleśniowego
- ½ szklanki śmietany 30%
150 g kiełbasy chorizo
- 2-3 łyżki oliwy
- pół brokułu
- 10 szt. jasnych winogron
- porwana ciabatta
- 2 łyżki masła
- 2 jajka
Przygotowanie:
W rondlu podgrzej śmietanę i rozpuść w niej ser.
Garnek zdejmij z ognia. Dolej maślankę w temperaturze pokojowej i dokładnie wymieszaj.
Na patelni podgrzej oliwę i podsmaż kawałki chorizo, następnie dodaj małe różyczki brokułu, winogrona przekrojone w poprzek i suszone pomidory. Wszystko wymieszaj.
Na koniec dodaj pokruszone kawałki ciabatty.
Na patelni rozpuść masło i usmaż jajka sadzone. Złóż danie. Masę serową wylej na patelnie. Na wierzch ułóż podsmażone warzywa z owocami oraz jajka sadzone. Smacznego!
Garnek zdejmij z ognia. Dolej maślankę w temperaturze pokojowej i dokładnie wymieszaj.
Na patelni podgrzej oliwę i podsmaż kawałki chorizo, następnie dodaj małe różyczki brokułu, winogrona przekrojone w poprzek i suszone pomidory. Wszystko wymieszaj.
Na koniec dodaj pokruszone kawałki ciabatty.
Na patelni rozpuść masło i usmaż jajka sadzone. Złóż danie. Masę serową wylej na patelnie. Na wierzch ułóż podsmażone warzywa z owocami oraz jajka sadzone. Smacznego!
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze