Sałatka z gruszek i awokado

Sałatka z gruszek i awokado
Oceń przepis:
40 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

Aromatyczny olej syczuański

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Poprzedniego dnia przygotować olej aromatyczny: przyprawy zagrzać z olejem, nie gotować i zostawić na noc. Odcedzić na gęstym sicie i używać do przyprawiania dań na zimno. Kurczaka pokroić lub porwać w paseczki, wymieszać z olejem syczuańskim i sezamowym, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Gruszkę i awokado obrać. Pokroić w plasterki, ułożyć naprzemiennie plastry, skropić sokiem z cytryny. Na środku rozety z gruszek i awokado układać pikantną sałatkę z kurczaka.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE