Rozgrzewająca kasza gryczana

Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 30 dag kaszy gryczanej
- 10 dag czerwonej soczewicy
- garść łuskanych pestek dyni
- garść łuskanych orzechów pistacjowych
- garść suszonych borowików
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka soli
- 800 ml wody
Przygotowanie:
Do garnka z rozgrzanym olejem wrzucamy kaszę gryczaną z pestkami dyni i orzechami pistacjowymi i prażymy przez kilka minut. Wlewamy wodę, dorzucamy soczewicę i grzyby oraz resztę przypraw. Mieszamy, przykrywamy i zostawiamy na małym ogniu aż kasza wchłonie wodę.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze