Łosoś w cytrynowym syropie z sałatką ze szpinaku

Łosoś w cytrynowym syropie z sałatką ze szpinaku
Oceń przepis:
40 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Steki z łososia zwiń w papier do pieczenia.
Na patelnię wlej wodę i wsyp cukier. Dodaj plastry cytryny, sok z cytryny, trawę cytrynową i wino. Na patelnię włóż łososia i duś ok. 10 minut.
Przygotuj sałatkę. Na patelnię wlej oliwę i dodaj pokrojony czosnek, cebulę, suszone pomidory, chilli, winogrona, orzechy włoskie, kapary, marynowane cebulki, zielonego pomidora i szpinak.
Na koniec całość posyp startym serem i przełóż na talerz. Sałatkę polej octem wiśniowym. Podawaj z łososiem. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA