Bulion z wodorostami

Bulion z wodorostami zobacz Bulion z wodorostami 2018-06-19 12:16:50
Bulion z wodorostami
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Do gotującej się wody wrzucamy marchewkę i seler pokrojone w cienkie paseczki, pieczarkę pokrojoną w ćwiartki i pokrojoną zieloną część liścia kapusty pekińskiej. Po 10 minutach dosypujemy soli i gotujemy jeszcze 10 minut, dorzucamy wodorosty, chwilę mieszamy, zdejmujemy z palnika. Dolewamy sos sojowy, ocet ryżowy, olej sezamowy i oliwę truflową. Jeżeli ktoś lubi bardziej pikantne potrawy może dodać chili i soli w ilości według uznania.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE