Smażony camembert

Smażony camembert zobacz Smażony camembert 2018-06-19 13:01:08
Smażony camembert
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU odc.5
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 2 camemberty 120 g
  • 2 cykorie
  • 1 łyżka masła
  • 1/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • 1/4 łyżeczki czarnej soli
  • szczypta asafetydy

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Pokrojoną w talarki cykorię podsmażamy na maśle z dodatkiem czarnej soli i asafetydy, aż się lekko zeszkli. Dorzucamy pokrojony w kostkę camembert, mieszamy i czekamy, aż się lekko rozpuści. Posypujemy czarnym pieprzem. Czarna sól i asafetyda pochodzą z Indii, można je kupić w sklepach kolonialnych i internetowych.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE