Papryka z fetą

Papryka z fetą
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 4 (odc. 16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Papryki myjemy, wyciągamy gniazda nasienne i układamy na blasze dziurą do dołu. Wstawiamy do pieca nagrzanego do 220 stopni, pieczemy, aż się zrobi całkiem czarna.
Przekładamy papryki do miski i przykrywamy folią spożywczą, zostawiamy do przestygnięcia.
Obieramy ze skórki i kroimy w szerokie paski ok. 3 cm.
Czosnek kroimy w plastry, zioła szatkujemy, a papryczki chili przekrawamy na pół. Ser kroimy w grubsze słupki.
Oliwę łączymy z sokiem z cytryny, miodem, solą pieprzem i poszatkowaną miętą z pietruszką.
Plastry papryki rozkładamy na desce, na każdy kładziemy po plasterku czosnku, smarujemy oliwą z ziołami, układamy słupki sera, zwijamy całość w rulonik.
Zawijasy układamy w szerokiej misce, układamy pomiędzy paski papryki chili, resztę plastrów czosnku i gałązki rozmarynu. Zalewamy całość resztą oliwy. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny i podajemy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA