Wiosenne inspiracje - Złoto Indii w waflowym jaju

Wiosenne inspiracje - Złoto Indii w waflowym jaju
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00
Seria kulinarna:
Wiosenne inspiracje
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Cebulę posiekać i podsmażyć na lekko złoty kolor. Jajka i szczypiorek pokroić w kosteczkę,
Do jajek dodać śmietanę (majonez), cebulę, szczypiorek, ser, masło, kurkumę i kardamon. Wszystko dokładnie wymieszać. Masą jajeczną faszerować waflowe skorupki i dekorować według uznania.
Można również nałożyć farsz jajeczny do waflowych skorupek. Rozgrzać tłuszcz na patelni, ułożyć połówki jajek wafelkami do góry i smażyć przez chwilę na złoty kolor, przyozdobić koperkiem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE