Czarna zupa śródziemnomorska

Czarna zupa śródziemnomorska zobacz Czarna zupa śródziemnomorska 2018-06-19 12:27:02
Czarna zupa śródziemnomorska
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia koszerna

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Fasolę i soję namocz na noc. Cebulę posiekaj i podduś na oliwie w garnku, w którym będzie się gotowała zupa. Do duszenia dodaj liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnach. Warzywa obierz i pokrój w paski lub w kostkę i dodaj do duszącej się cebuli. Wszystko podsmaż do lekkiego zrumienienia. Zalej gorącą wodą i dodaj namoczoną fasolę i soję. Na koniec, kiedy wszystko będzie już miękkie, dodaj soczewicę, dopraw do smaku i gotuj, aż soczewica zmięknie, ale się nie rozpadnie. Do zupy na talerzu można wkropić trochę cytryny dla zaostrzenia smaku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE