Krem z zielonego groszku z miętową pianką

Krem z zielonego groszku z miętową pianką zobacz Krem z zielonego groszku z miętową pianką 2018-06-19 13:01:29
Krem z zielonego groszku z miętową pianką
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy 2 (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

  • ½ kg zielonego groszku (może być mrożony)
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz gałka muszkatołowa
  • 100 ml śmietanki 36% (schłodzonej)
  • 8 listków mięty

Kalkulator wag i miar

Przepis

W rondlu, na oleju zeszklij cebulę i czosnek, dodaj groszek i chwilę wszystko poduś. Zalej wszystko bulionem i zagotuj przez 5 minut i dopraw. Całość dokładnie zmiksuj blenderem i przetrzyj przez sito i krem ponownie zagotuj. Śmietankę ubij i wymieszaj z posiekaną miętą. Rozlej zupę do bulionówek i wyłóż na wierzch piankę z miętą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE