Krem z zielonego groszku z miętową pianką

Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy 2 (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- ½ kg zielonego groszku (może być mrożony)
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 litr bulionu drobiowego
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz gałka muszkatołowa
- 100 ml śmietanki 36% (schłodzonej)
- 8 listków mięty
Przygotowanie:
W rondlu, na oleju zeszklij cebulę i czosnek, dodaj groszek i chwilę wszystko poduś. Zalej wszystko bulionem i zagotuj przez 5 minut i dopraw. Całość dokładnie zmiksuj blenderem i przetrzyj przez sito i krem ponownie zagotuj. Śmietankę ubij i wymieszaj z posiekaną miętą. Rozlej zupę do bulionówek i wyłóż na wierzch piankę z miętą.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zupy
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze