Baba ghanoush

Baba ghanoush zobacz Baba ghanoush 2018-06-19 12:16:43
Baba ghanoush
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska, Kuchnia koszerna

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Bakłażan przetnij na pół wzdłuż, wydrąż łyżką miąższ, tak, aby nie naruszyć skórki. Łódeczka z bakłażana będzie potrzebna do podania pasty na stół. Miąższ wrzuć na mocno rozgrzaną patelnię i podsmaż bez tłuszczu do zmięknięcia. Pod koniec patelnię możesz przykryć i bakłażana lekko poddusić. Posiekaj drobno natkę i czosnek. Kiedy bakłażan przestygnie dodaj do niego pozostałe składniki i wymieszaj ugniatając widelcem. Pastę przełóż do łódeczki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

mattom 7 lat temu

nie ocet....tylko sok z cytryny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

shlomo 7 lat temu

Wspanialosci :) ja dodaje odrobine wiecej czosnku :) Baklazan z czosnkiem wspolgra ( wspolsmakuje)wyjatkowo dobrze !

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE