Szczawiowa

Szczawiowa zobacz Szczawiowa 2018-06-19 13:01:09
Szczawiowa
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Brygida Kosel

Seria kulinarna:
Teraz Brygida! (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Do wcześniej przygotowanego wywaru z warzyw dolać około 200 ml szczawiu ze słoika. Gotować 10 minut. Do osobnej miseczki odlać łyżkę wazową zupy i dodać do niej odrobinę śmietany. Dokładnie wymieszać i przelać z powrotem do garnka. W ten sposób śmietana na pewno się nie zważy. Popieprzyć do smaku. Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami pokrojonymi w ćwiartki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE