Sałatka z serem czosnkowym

Sałatka z serem czosnkowym
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Gieno Mientkiewicz

Seria kulinarna:
Przez dziurkę od sera 2 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

  • 2 młode marchewki
  • 2 młode buraki (z botwinką)
  • 1 pietruszka lub pasternak
  • ½ małej cukinii
  • 2 dymki
  • 5 dag sera czosnkowego
  • 2 łyżki oleju rzepakowego z Góry św. Wawrzyńca
  • 1 łyżka Benedyktynki (lub innego ziołowego likieru)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Marchewki, buraki i pasternak wyszorować, rozkroić wzdłuż na pół, a większe na ćwierć. Cukinię pokroić wzdłuż na ćwiartki, a dymki na połówki. Wszystko to w misce wymieszać z odrobiną oleju i zgrillować na suchej patelni. Do wytworzonego sosu dodać pod koniec łyżkę Benedyktynki.
Zdjąć na talerz, na wierzch ułożyć kawałki sera, oprószyć kryształkami soli i świeżo mielonym pieprzem, skropić świeżym olejem. Polać resztą sosu z patelni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA