oglądaj również w


Madonna pije wino z Kanny, Bono je sushi certyfikowane przez rabinów, Donald Trump umawia się na biznesowe lunche w jednej z koszernych restauracji na Manhatanie, Steven Spielberg, Kate Moss, Sasha Baron Cohen też jedzą koszernie. Koszerność stała się w wielu środowiskach modą i oznaką intelektualnych poszukiwań. Malka Kafka w swoim programie odkrywa przed widzami tajemnice kuchni koszernej.

Jednym z prekursorów powrotu do tradycji przodków był Kirk Douglas, który prawie 20 lat temu, jako jeden z pierwszych celebrytów zrewidował swoje podejście do jedzenia. Paul Newman posunął się dalej i stworzył firmę produkującą koszerne wyroby spożywcze. Koszerność już dawno stała się wyznacznikiem stylu w Stanach Zjednoczonych. Również w Europie kuchnia koszerna święci triumfy, w Polsce jednak niewiele się o niej mówi, nie ma też restauracji koszernych... Program Malki przybliża zjawisko kosheru, gospodyni zaprasza w podróż po żydowskim świecie ukazując jego różnorodność. W warszawskiej kuchni Malka przygotowuje swoje autorskie dania koszerne z dostępnych w Polsce produktów.

Malka Kafka jest Żydówką, jej mąż Izraelczykiem. Poznali się przez internet i zdecydowali wspólnie mieszkać w Warszawie. Prowadzą otwarty dom, przyjaciele często odwiedzają ich, by wspólnie biesiadować. Malka świetnie gotuje, posiada wiedzę na temat koszerności, judaizmu, świata żydowskiego i gotowania. W kwietniu 2010 roku Malka otworzyła "Tel Aviv" - pierwszą koszerną kawiarnię w Centrum Warszawy.

gospodyni programu: Malka Kafka

Wszystkie serie tego programu obejrzysz na nc+

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Danna rok temu

Sporo sprzętów z dziedziny gastronomi możesz znaleźć na [link]https://multigastro.pl/[/link]
Znajdziesz tam spory wybór różnego rodzaju dodatków i akcesoriów przydatnych zarówno w lokalu gastronomicznym jak i w kuchni każdej z nas.

Agata11 rok temu

Autorka programu podczas pracy w kuchni często używa takiego sprytnego ręcznego mixerka do ubijania jaj, śmietany i innych rzeczy dosłownie w 5 sekund. Kila ruchów korbką i białko jest sztywne aż trudno uwierzyć (zob. lody truskawkowe).
Bardzo mi się spodobało i w komentarzach były pytania gdzie się takie urządzonko kupuje. Przeszukałam co się da i znalazłam - to jest mixer SPEEDY CHEF. Wpisać tylko w obrazy - SPEEDY CHEF i pokażą się strony z tym mixerkiem.
Z tego co się zorientowałam to raczej nie będzie łatwo kupić ponieważ sprzedaje się w okolicach Azji czyli Korea, Indonezja, Indie, Malezja itp. oraz w Ameryce Południowej m. in. w Brazylii. Można kupić płacąc PayPalem. Kosztuje różnie, ok. 25-40 funtów.
Tu niżej link na You Tube:
Tupperware - Inspirasi Resep Tupperware Speedy Chef

Adames 3 lata temu

No niewątpliwie to oryginalny program i w sumie całkiem ciekawy..

_________________
Ostatnio na blogu: Opinie o Wonga
[link=Antyhaczyk: Pożyczki Wonga.com - opinie. Szybkie pożyczki internetowe chwilówki]http://antyhaczyk.blogspot.com/2015/03/wonga-pozyczki-opinie-internetowe.html[/link]

Olka_2015 3 lata temu

Mieszkam od 25 lat w USA
Nie jestem Zydowka i nie znam Zydowskiej kuchni
Ten program jest inny ale NiE jest zly. Podoba mi sie ,
Chcialabym zwrocic uwage na przedziwny zbieg okolicznosci-osoby, ktore tak zarliwie krytykuja ten program maja problemy z Polska gramatyka i Polska ortografia,
Pani Malko - prosze sie nie przejmowac malymi, ciemnymi umyslami.
Pelno ich w kazdym kraju.

skull83 5 lat temu

jak dla mnie.. nawiedzony klimat... nie wiem jak skomentować, bo nie rozumiem tego programu

natilezombie 5 lat temu

Również nie znam się na koszernej kuchni, sam program właściwie podobał mi się (prowadząca ma swój styl, nie zawsze przypadała mi do gustu). W tematykę nie zagłębiałam się, więc interesujące są komentarze innych widzów na temat programu. Jeśli faktycznie tak bardzo to, co było prezentowane w programie, mija się z prawdą, to czemu program powstał? ;)

mancol68 6 lat temu

aaaaaaaa jeszcze jedno. Zupełnie nie znam się na koszernej kuchni.

mancol68 6 lat temu

[quote koszerna napisała 04.06.2011 17:38]
Jestem bardzo zdegustowana ze taki program w ogole powstal.Przedewszystkim Pani Malka z bycia Zydowka nie ma nic wspolnego,ani kropli krwi z tego pochodzenia.Oprocz tego jej zasady koszernosci maja sie nijak,wiec wiekszosc tego co mozna tu zobaczyc i uslyszec absolutnie mija sie z prawda i rzeczywistoscia.Mam w tym kilkuletnie doswiadczenie,w zyciu i w pracy i niestety ale bzdury ktore mozna tu wysluchac niosa ogromny wstyd dla ludzi ktorzy faktycznie taka kuchnie prowadza,i trzymaja sie koszeru wg faktycznych zasad,a nie wg tego jak widzi to Pani Malka.Przykro mi w imieniu tej grupy ludzi,ze ktos kto ma daleko do tego by moc wypowiedziec sie zgodnie z prawda na temat jedzenia i jego przyrzadzenia psuje caly urok i naraza siebie przedewszystkim na smiesznosc.A nad polszczyzna faktycznie prosze popracowac,przed wzieciem udzialu w takim programie.
Pozdrawiam
[/quote]
Brawo!!!!

mancol68 6 lat temu

....jak widać może się podobać

mancol68 6 lat temu

Blisko kuchni widzę dużo lekkiego, błyskotliwego i czasem frywolnego poczucia humoru. Zresztą jedzenie które powstaje w takiej atmosferze znakomicie smakuje.
To kompletnie nieznane rejony dla Pani która gotuje w koszer macher. Zero poczucia humoru, plus irytujący sposób komunikowania się z widzem eliminują tego gniota zupełnie.
Jak coś takiego może się podobać?

Inne programy prowadzącego

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE