Spaghetti ze smażonymi kiełkami

Spaghetti ze smażonymi kiełkami
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 25 dag makaronu spaghetti
  • 10 dag mieszanki kiełków roślin strączkowych
  • 5 gałązek świeżej bazyli
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 1 łyżka oliwy truflowej
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki wegańskiego kawioru wasabi

Kalkulator wag i miar

Przepis

Do makaronu ugotowanego al’dente dodajemy masło i oliwę truflową oraz kawior wasabi. Mieszamy i odstawiamy na bok pod przykryciem aby nie wystygł. Smażymy kiełki z dodatkiem brązowego cukru na oliwie. Gdy cukier zacznie się rozpuszczać dodajemy sos sojowy i jeszcze chwilę smażymy cały czas mieszając. Pod koniec dodajemy posiekaną bazylię, mieszamy z gorącymi kiełkami i kładziemy na talerzu z makaronem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE