Filety z żabnicy smażone na boczku z grillowanymi warzywami i sosem jogurtowym

Filety z żabnicy smażone na boczku zobacz Filety z żabnicy smażone na boczku 2018-06-19 12:27:06
Filety z żabnicy smażone na boczku

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 4 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia bałkańska

Przepis

Warzywa dopraw solą i oliwą z oliwek i grilluj na patelni grillowej lub upiecz w piekarniku.
Posiekaj liście mięty i wymieszaj je z jogurtem. Dopraw jogurt solą, pieprzem i łyżką oliwy z oliwek. Odstaw, aby smaki się przegryzły.
Pokrój boczek w zapałki i podsmaż je na patelni, aż będą chrupkie i złociste. Przełóż do jakiegoś naczynia i na tej samej patelni podsmaż filety z żabnicy 2 minuty z każdej strony.
Serwuj filety żabnicy z warzywami oraz sosem jogurtowym.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE