Kwaśna zupa z wiśniami i lodami

Kwaśna zupa z wiśniami i lodami
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

  • 300 ml soku wiśniowego
  • 300 ml soku pomarańczowego
  • 600 g wydrylowanych wiśni
  • 4 łyżki miodu
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 l lodów waniliowych
  • 10 g pistacji solonych
  • szczypta cynamonu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W garnku podgrzej sok wiśniowy i ¾ soku pomarańczowego. Dodaj wydrylowane wiśnie, miód i cynamon. Całość wymieszaj i zagotuj. Do pozostałej części soku pomarańczowego dodaj mąkę ziemniaczaną i dodaj do zupy stale mieszając, kiedy wiśnie będą miękkie. Ostudź zupę i przełóż do lodówki. Posiekaj pistacje. Podawaj mocno schłodzoną z gałkami lodów i pistacjami. Udekoruj listkami mięty.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA