Kozi ser z grzybami i warzywami

Kozi ser z grzybami i warzywami
Oceń przepis:
ocen Średnia ocena: 0
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 5)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania z grzybów
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Mleko podgrzać w rondelku, dodać twarożek. Roztrzepać z gorącym mlekiem na gładko, odstawić do wystygnięcia.
Por lub dymki oraz borowiki pokroić na spore kawałki. Usmażyć na złoto na dużej ilości masła, dodając estragon meksykański. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Pozostałe grzyby usmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem.
Marchewki i pasiasty burak pokroić cienko, najlepiej za pomocą szatkownicy, plasterki zanurzyć w misce z zimną wodą – dzięki temu zyskają jędrność i kruchość.
Plastry boczku usmażyć na gorącej patelni.
Skroić ziarna z kolby kukurydzy.
Na półmisku rozłożyć warstwę kremu z twarożku i umieścić na niej pozostałe składniki. Podawać z dodatkiem reszty kremu z twarożku na wierzchu i kawałkiem pieczywa.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE