Placki warzywne z fasolą i pieczarkami

Placki warzywne zobacz Placki warzywne 2018-06-19 13:01:01
Placki warzywne
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.70

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Placki i placuszki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Pieczarki ścieramy na tarce lub w malakserze (wtedy krótko) lub kroimy w krótkie słupki. Przesmażamy na maśle. Fasolę miksujemy na gładką masę, a cukinię kroimy w kostkę. Mieszamy fasolę z pieczarkami i cukinią. Doprawiamy poszatkowanym czosnkiem i chili, świeżymi ziołami, skórką z cytryny oraz solą i pieprzem. Dodajemy jajo, mieszamy dokładnie i po trochu dosypujemy bułkę tartą, aż uzyska gęstszą, odpowiednią konsystencję. Łączymy dokładnie składniki. Rozgrzewamy patelnię wraz z oliwą i smażymy zgrabne placuszki. Odsączamy na papierze.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE