Placki gratin z ziemniaków

Placki gratin z ziemniaków
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
Mała Improwizacja (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Placki i placuszki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ziemniaki obrać i pokroić w bardzo cienkie plastry, masło rozpuścić.
Na blaszce wyłożonej papierem ułożyć pierwszą warstwę ziemniaków tak, by nachodziły na siebie. Smarować delikatnie rozpuszczonym masłem, przyprawić tymiankiem, gałką muszkatołową, solą, pieprzem i posypać parmezanem.
Nakładać kolejną warstwę ziemniaków, posmarować rozpuszczonym masłem, przyprawić tymiankiem, gałką muszkatołową, solą, pieprzem i posypać parmezanem.
Ułożyć ostatnią warstwę ziemniaków, posmarować masłem i posypać solą. Piec w temp. 180 stopni przez około 20 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE