Placki gratin z ziemniaków

Placki gratin z ziemniaków
Oceń przepis:
92 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
Mała Improwizacja (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Placki i placuszki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać i pokroić w bardzo cienkie plastry, masło rozpuścić.
Na blaszce wyłożonej papierem ułożyć pierwszą warstwę ziemniaków tak, by nachodziły na siebie. Smarować delikatnie rozpuszczonym masłem, przyprawić tymiankiem, gałką muszkatołową, solą, pieprzem i posypać parmezanem.
Nakładać kolejną warstwę ziemniaków, posmarować rozpuszczonym masłem, przyprawić tymiankiem, gałką muszkatołową, solą, pieprzem i posypać parmezanem.
Ułożyć ostatnią warstwę ziemniaków, posmarować masłem i posypać solą. Piec w temp. 180 stopni przez około 20 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA