Polenta z kaszy manny

Oceń przepis:
Przygotował:
Andrzej Polan
- Seria kulinarna:
- Polska ze smakiem (odc. 01)
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Placki i placuszki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 8 łyżek kaszy manny
- 2 szklanki wody
- łyżeczka soli
- koperek
- natka pietruszki
- 2 łyżki startego długodojrzewającego sera
- łyżka masła
- olej Kujawski z bazylią
Przygotowanie:
Zagotuj około 1 szklanki wody z solą, dodaj kaszę mannę i gotuj do uzyskania kremowej konsystencji. Kiedy już tak się stanie, dodaj ser dojrzewający tarty, masło i na koniec zioła.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Kuchnia polska
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze