Buraczane pęczotto z suszonymi grzybami i serem pleśniowym

Buraczane risotto z pęczaku zobacz Buraczane risotto z pęczaku 2018-06-19 12:16:48
Buraczane risotto z pęczaku

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie 3 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

W szerokim rondlu lub głębokiej patelni na maśle z odrobiną oliwy przesmaż cebulę i całe ząbki czosnku. Gdy czosnek się zrumieni wyjmij go, a na patelnię wrzuć pęczak i tymianek, smaż około 4 min, po czym zalej bulionem i dodaj grzyby. Ogień zmniejsz i gotuj aż płyn odparuje w 70%. Dolej sok z buraka i gotuj, gdy pęczak będzie miękki dodaj lazur i ocet. Przed samym podaniem dodaj posiekaną pietruszkę, a już na talerzu polej oliwą i posyp sałatą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE