Jajka w pomidorach

Jajka w pomidorach
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 3 jajka
  • 3 pomidory
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pieczarka
  • kilka plastrów szynki długodojrzewającej
  • mała garść szpinaku
  • kilka suszonych pomidorów
  • kilka liści bazylii
  • oliwa do smażenia
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pieczarki posiekać i przesmażyć na oliwie z czosnkiem i porwanym drobno szpinakiem. Dodać posiekaną bazylię i suszone pomidory. Pomidory wydrążyć, posolić i popieprzyć, obłożyć plastrem polskiej szynki długodojrzewającej. Do powstałych kokilek włożyć farsz pieczarkowo-szpinakowy i wlać całe jajko. Po wierzchu sypnąć startym serem kozim i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez ok. 30 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA