Koźlęce kotleciki zapieczone pod serami

Koźlęce kotleciki zapieczone pod serami zobacz Koźlęce kotleciki zapieczone pod serami 2018-06-19 12:29:12
Koźlęce kotleciki zapieczone pod serami
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Gieno Mientkiewicz

Seria kulinarna:
Przez dziurkę od sera 3 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Z wina, oleju i plasterków selera naciowego zrobić marynatę, zanurzyć pocięte mięso na pół godziny. Oba sery pokroić w małą, półcentymetrową kostkę. Mięso wyjąć z marynaty, osuszyć ściereczką. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć kotleciki posypując przyprawami. Po przewróceniu na drugą stronę chwilę smażyć, następnie posypać mieszanką serów i wyłowionymi z marynaty cząstkami selera, przykryć pokrywką i po 15-20 sekundach wyłączyć gaz. Pozostawić na tyle długo, aby ser nieco się stopił. Kotleciki wyłożyć na talerz, położyć obok kawałki bułki i polać je pozostałym sosem z patelni.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE