Krewetki w sosie koperkowym z tagliatelle warzywnym

Krewetki w sosie koperkowym zobacz Krewetki w sosie koperkowym 2018-06-19 13:01:27
Krewetki w sosie koperkowym
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Pieprz, chilli, sól (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Podgrzewamy dwie patelnie, na które wlewamy odrobinę oliwy z oliwek. W pierwszej kolejności podsmażamy paski marchewki. Równolegle na drugiej patelni układamy krewetki i smażymy aż nie zrobią się różowe. Doprawiamy je solą i pieprzem. W tym samym czasie do lekko podsmażonej marchewki dodajemy paski cukinii. Warzywa również doprawiamy do smaku pieprzem, solą i listkami tymianku. Warzywa mieszamy i przekładamy na talerz. Na tej samej patelni robimy sos, bazując na tłuszczu pozostałym po smażeniu warzyw. W tym celu wlewamy ok ¼ szklanki śmietany doprawiamy sos do smaku i wrzucamy pokrojony koperek. Po chwili tak przygotowanym sosem polewamy ułożone na talerzu warzywa. Dokoła warzywnego tagliatelle układamy usmażone krewetki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE