Suszone chipsy z tortilli podawane z salsą pomidorowo–kolendrową

Suszone chipsy z tortilli podawane z salsą pomidorowo–kolendrową
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.40
Seria kulinarna:
Spalony? (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
2

Składniki:

Składniki salsy:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Tortille pokroić w trójkąty i położyć na płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie włożyć do nagrzanego piekarnika na 160ºC i piec do momentu wysuszenia. Jogurt naturalny przełożyć do miseczki i doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Przygotowanie salsy:
Pomidory bez skóry zmiksować na jednolitą masę. Świeże pomidory obrać, i pokroić w drobną kosteczkę.
Ogórka obrać, oczyścić z nasion i pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski, wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, oliwą z oliwek i posiekaną, świeżą kolendrą.

Sałatę i cykorię umyć i oddzielić liście.
Gotowe chipsy z tortilli podawać z salsą i jogurtem w oddzielnych miseczkach, udekorowane liśćmi cykorii i sałaty.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA