Placki z kaszy gryczanej, podane z sałatą na ciepło

Placki z kaszy gryczanej zobacz Placki z kaszy gryczanej 2018-06-19 13:01:01
Placki z kaszy gryczanej
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 2 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Parmezan i czerwoną cebulę zetrzyj na tarce. Białka ubij ze szczyptą soli. Do ubitych białek dodaj startą cebulę i ser. Kaszę połącz z pianą z białek, cebulą i parmezanem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dopraw sporą ilością pieprzu i soli. Do masy dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Placki smaż krótko na oleju. Ułóż je na blaszce, skrop je olejem z orzechów laskowych i piecz w piekarniku w 200 stopniach przez 10 minut.
Kapustę pok-choy, liście musztardowca, koper włoski,cykorie, peperoni i czosnek pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa smaż na małej ilości oleju na mocno rozgrzanej patelni. Warzywa cały czas mieszaj, żeby się nie przypaliły. Na koniec dodaj sos sojowy, biały ocet winny, cukier. Sałatkę dopraw solą i pieprzem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE