Faszerowana gruszka z ogórecznikem w kwiatach akacji

Naleśniki z różą i tatarakiem zobacz Naleśniki z różą i tatarakiem 2018-06-19 13:00:56
Naleśniki z różą i tatarakiem
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
Słoneczne ATELIER SMAKU (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

  • 1 gruszka
  • 2 łyżki pokruszonego sera lazur
  • 2 łyżki twarogu trzykrotnie mielonego
  • 2 łyżki jogurtu
  • kilka liści ogórecznika
  • kilka liści szałwii
  • kilka gałązek tymianku cytrynowego
  • limonka
  • czarny pieprz do posypania
  • kwiaty akacji do dekoracji

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Gruszki kroimi na ćwiartki, wycinamy gniazdo nasienne i skrapiamy sokiem z limonki. Ser mieszamy z twarogiem i jogurtem, dodajemy pokrojone liście ogórecznika i posiekane zioła. Uzyskaną masę nakładamy na gruszki, posypujemy świeżo mielonym pieprzem i utartą skórką z limonki. Dekorujemy posypując kwiatami akacji.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE