Suovas z pieczarkami i brukselką

Suovas z pieczarkami i brukselką
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Cebulę, czosnek i pieczarki podsmażyć na maśle na złoto, wyłożyć na talerz. Rozgrzać patelnię, smażyć suovas na odrobinie masła przez 2-3 minuty. Dodać pieczarki z cebulą i czosnkiem, jagody jałowca, kremówkę i brukselkę. Podgrzewać, aż powstanie kremowy sos. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać przybrane jagodami borówki brusznicy, z purée ziemniaczanym lub cienkimi plackami chlebowymi.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE