Ryba po marokańsku

Ryba po marokańsku zobacz Ryba po marokańsku 2018-06-19 13:01:05
Ryba po marokańsku
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia marokańska, Kuchnia koszerna

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Do szerokiego garnka wlej oliwę. Wsyp wszystkie przyprawy z wyjątkiem soli. Lekko je podsmaż, żeby całość nabrała brązowego koloru. Dołóż pokrojoną w talarki marchew. Wymieszaj i podduś do zmięknięcia (można dodać odrobinę wody). Pokrój paprykę na 8 dużych kawałków, dorzuć do marchwi. Podduś przez kilka minut. Rybę ułóż na dnie garnka rozsuwając marchew i paprykę, na wierzch wrzuć oliwki, dolej sok z cytryny wino, posól. Nie mieszaj. Duś na małym ogniu przez około 20 min. Na koniec dodaj natkę kolendry w całości, wyłącz palnik i zostaw pod przykryciem na 20 min. Podaj z białym pieczywem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Ewa K 5 lat temu

Ja również obawiałam się tej ilości przypraw , szczególnie ostrej papryki.Niepotrzebnie.Danie bardzo dobre. Polecam!

kukułka 7 lat temu

Trochę pozmieniałam w przepisie, zamiast swieżej kolendry, o którą nie jest łatwo, dałam mieloną, ale i tak wyszło super. Lubie ryby, a ten przepis na pewno często bedę wykorzystywać. Miałam trochę wątpliwości, że tych przypraw jest za dużo, ale okazało się, że wszystko ze sobą współgra, a dzięki nim sos jest zawiesisty :)
Polecam przepis!!!

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE