Krewetki smażone na soli z lemoniadą z granatu i czerwonych owoców

Krewetki smażone na soli i lemoniada z granatu zobacz Krewetki smażone na soli i lemoniada z granatu 2018-06-19 12:58:51
Krewetki smażone na soli i lemoniada z granatu
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 4 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia bałkańska

Składniki:

Dressing:
Lemoniada:
  • 750 ml zimnej wody
  • sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki syropu z granatu
  • pestki z połówki granatu
  • kilka wiśni
  • kilka malin
  • 1 gałązka rozmarynu
  • kostki lodu

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zacznij od dressingu. Posiekaj drobno chili i czosnek i wymieszaj z natką pietruszki oraz oliwą z oliwek. Całość dopraw solą i pieprzem.
Wymieszaj 750 ml wody z syropem z granatu, sokiem z cytryny i pestkami granatu.
Dodaj wiśnie, maliny, gałązkę rozmarynu i kostki lodu. Całość wymieszaj i odstaw.
Na mocno rozgrzanej patelni wysyp grubą sól. Następnie dodaj krewetki i zrumień je z każdej strony.
Krewetki podawaj z dressingiem i lemoniadą

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE