Krewetki smażone na soli z lemoniadą z granatu i czerwonych owoców

Krewetki smażone na soli i lemoniada z granatu
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 4 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia bałkańska

Składniki:

Dressing:
Lemoniada:
  • 750 ml zimnej wody
  • sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki syropu z granatu
  • pestki z połówki granatu
  • kilka wiśni
  • kilka malin
  • 1 gałązka rozmarynu
  • kostki lodu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zacznij od dressingu. Posiekaj drobno chili i czosnek i wymieszaj z natką pietruszki oraz oliwą z oliwek. Całość dopraw solą i pieprzem.
Wymieszaj 750 ml wody z syropem z granatu, sokiem z cytryny i pestkami granatu.
Dodaj wiśnie, maliny, gałązkę rozmarynu i kostki lodu. Całość wymieszaj i odstaw.
Na mocno rozgrzanej patelni wysyp grubą sól. Następnie dodaj krewetki i zrumień je z każdej strony.
Krewetki podawaj z dressingiem i lemoniadą

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA