Pasta z czerwonej soczewicy z suszonymi pomidorami

Pasta z czerwonej soczewicy zobacz Pasta z czerwonej soczewicy 2018-08-13 12:58:26
Pasta z czerwonej soczewicy
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 2.50

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Soczewicę zalać wodą i gotować pod przykryciem przez 10 - 13 minut. Kiedy zacznie się rozpadać dodać szczyptę soli i gotować do całkowitej miękkości.
Ugotowaną soczewicę odcedzić na sitku z małymi oczkami i przestudzić.
Przestudzoną soczewicę przełożyć do naczynia blendera, dodać wszystkie inne składniki i zmiksować na gładką pastę. Podawać z różnymi składnikami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE