Pasta z czerwonej soczewicy z suszonymi pomidorami

Pasta z czerwonej soczewicy zobacz Pasta z czerwonej soczewicy 2018-08-13 12:58:26
Pasta z czerwonej soczewicy
Oceń przepis:
256 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Soczewicę zalać wodą i gotować pod przykryciem przez 10 - 13 minut. Kiedy zacznie się rozpadać dodać szczyptę soli i gotować do całkowitej miękkości.
Ugotowaną soczewicę odcedzić na sitku z małymi oczkami i przestudzić.
Przestudzoną soczewicę przełożyć do naczynia blendera, dodać wszystkie inne składniki i zmiksować na gładką pastę. Podawać z różnymi składnikami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ TV przez internet

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE