Przepisy na świąteczne potrawyPrzepisy na świąteczne potrawy

Sałatka z fasolki szparagowej z domowym pesto z pistacji

Sałatka z fasolki szparagowej zobacz Sałatka z fasolki szparagowej 2018-06-19 13:01:05
Sałatka z fasolki szparagowej
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Z fasolki odetnij końce. Zblanszuj ją i zahartuj. Pokrój na mniejsze kawałki.
Z pomarańczy wytnij fileciki. Cykorię pokrój na plastry. W misce wymieszaj wszystkie warzywa. Dodaj rukolę i rukiew. Do blendera włóż uprażone pistacje, rukolę, bazylię, ser żółty, oliwę i olej z pestek dyni. Na koniec dodaj sok z cytryny. Wszystkie składniki zmiksuj aż powstanie pesto.
Sałatkę wymieszaj z pesto. Dopraw solą i pieprzem. Zrób chipsy z sera żółtego. Ser zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Na blaszce wyłożonej pergaminem ułóż ser i posyp go płatkami chilli. Piecz w nagrzaym piekarniku przez 6-7 minut, aż ser się rozpuści. Pilnuj, żeby się nie przypalił.
Plastry kiełbasy lisieckiej smaż na głębokim oleju na chrupko.
Sałatkę podawaj z chipsami z sera i kiełbasy lisieckiej.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE