Makaron ryżowy smażony z krewetkami i tofu

Makaron ryżowy smażony z krewetkami i tofu
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia chińska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju, gdy jest gorący wrzucić czosnek, imbir i papryczkę, zamieszać. Po chwili dodać krewetki i pokrojone w plasterki tofu. Zrumienić. Polać sosem sojowym, odparować. W tym czasie rozgrzać w garnku olej do głębokiego smażenia. Na łyżce cedzakowej ułożyć makaron i suchy zanurzyć w oleju, przyciskając z wierzchu drugą łyżką. Makaron smażąc się urośnie i stanie się chrupki i puchaty. Makaron osączyć, przełożyć na talerz i podać przykryty krewetkami z tofu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE