Linguini al olio

Linguini al olio
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
2

Przepis

Składniki:
500 g makaronu linguini
oliwa
100 g masła
6 ząbków czosnku
1 łyżeczka suszonego chili albo 1 długa papryczka
2 anchois
1 pęczek posiekanej natki pietruszki
ćwierć posiekanej czerwonej cebuli
sól
parmezan

Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę, anchois i czosnek. Dodać ugotowany makaron i natkę pietruszki. Przyprawić do smaku solą i chili.
Podawać z parmezanem.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE