Congee z grzybami shiitake i gomashio

Congee z grzybami shiitake i gomashio
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia chińska
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Ryż kilkakrotnie opłukać, zalać wodą i odstawić na całą noc. Odcedzić.
Do garnka o grubym dnie wlać 500 ml wody albo bulionu. Dodać ryż, grzyby i imbir. Gotować na małym ogniu przez 2 godziny mieszając co jakiś czas. Powinna powstać gęsta zupa. Jeśli trzeba, w trakcie gotowania dolać trochę wody.
Przed podaniem wlać ocet i posypać zupę gomashio.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE