Bezglutenowy makaron z pesto i wędzonym pstrągiem

Bezglutenowy makaron z pesto i wędzonym pstrągiem
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Dania z ryb
Ilość osób:
2

Przygotowanie:

Składniki:
pół opakowania bezglutenowego makaronu
1 filiżanka prażonych makadamii
3 filiżanki liści bazylii albo kolendry
1 rozgnieciony ząbek czosnku
1 filiżanka oliwy
pół filiżanki pokruszonej koziej fety (opcjonalnie)
1 łyżeczka soli morskiej (opcjonalnie)
1 wędzony pstrąg

Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudzić.
Pstrąga obrać z mięsa (ości i skórę zostawić do bulionu).
Przygotować pesto – w moździerzu rozgnieść orzechy i zioła z odrobiną oliwy. Dodać czosnek oraz fetę. Jeśli potrzeba, doprawić do smaku solą i oliwą.
Makaron przełożyć do miski, dodać pesto i odrobinę oliwy. Na koniec dołożyć kawałki pstrąga.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE