Duszone mule w pomidorach

Duszone mule w pomidorach
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.90

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Do dużego garnka wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek i podsmażamy. Dodajemy drobno pokrojony seler naciowy i całość dusimy przez 5 minut.
Dodajemy pomidory, szklankę wody i powoli dusimy przez 15 minut, aż powstanie gęsty sos. Doprawiamy solą oraz dodajemy posiekane chili.
Wrzucamy oczyszczone mule do garnka. Przykrywamy pokrywką i mocno potrząsamy. Gotujemy przez 5 minut i gotowe

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE