Galaretka jogurtowo-cynamonowa

Galaretka jogurtowo-cynamonowa
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Dietosfera (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wymieszać w miseczce jogurt, doprawić miodem i cynamonem. Dodać namoczoną wcześniej i następnie rozpuszczoną żelatynę. Przełożyć masę do foremki i odstawić do lodówki na godzinę. Na patelnię wrzucić truskawki, zostawić jedną do dekoracji. Dodać resztę miodu i gotować chwilę aż powstanie sos. Pokroić płatki ciasta filo w dowolne kształty, posmarować jajkiem i posypać orzechami. Piec w 180 stopniach aż ciasto zrobi się rumiane i chrupiące, ok. 5 minut. Na upieczone ciasto położyć galaretkę, polać ciepłym sosem truskawkowym. Udekorować filetami pomarańczy, świeżym jabłkiem, truskawkami i orzechowymi płatkami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE