Hot dog z kiełbasą z dziczyzny, sosem tatarskim i krążkami cebuli

Hot dog z kiełbasą z dziczyzny zobacz Hot dog z kiełbasą z dziczyzny 2018-06-04 15:24:36
Hot dog z kiełbasą z dziczyzny

Składniki:

  • 3 średnie surowe kiełbaski z dziczyzny
  • 40 g suszonych, namoczonych grzybów
  • 250 g kiszonej kapusty
  • sól
  • pieprz
  • ½ szklanki jasnego piwa
  • ½ szklanki wody z moczenia grzybów
  • długa bagietka
Sos tatarski:
Smażone szalotki w tempurze:
  • 4 szalotki
  • 4 łyżki tempury
  • jasne piwo
  • olej do smażenia

Kalkulator wag i miar

Przepis

W misce połącz kiszoną kapustę, posiekane namoczone grzyby, piwo, wodę z namoczonych grzybów. Całość wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
W brytfance ułóż kiełbaski z dziczyzny i obłóż je kiszoną kapustą z dodatkami. Kiełbaski piecz w rozgrzanym piekarniku, w 180 stopniach przez 20-25 minut, w zależności od wielkości kiełbasek.

W trakcie pieczenia kiełbasek przygotuj dodatki.
Zacznij od sosu. W misce połącz majonez z dodatkami i dokładnie wszytko wymieszaj.

Świetnym dodatkiem do hot doga będą smażone krążki cebuli. Cebulę pokrój na grube plastry. W misce połącz gotową tempurę i dolewaj tyle piwa, żeby powstało gęste ciasto.
Krążki cebuli obtocz w powstałym cieście i smaż na głębokim, bardzo rozgrzanym oleju.

Bagietkę podziel na mniejsze kawałki, przekrój w wzdłuż i grilluj na patelni. Jedną kromkę posmaruj sosem tatarskim na to nałóż porcję pieczonej kiełbasy, kapisty i krążki cebuli. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE