Zupa dhal

Zupa dahl zobacz Zupa dahl 2018-06-19 12:26:25
Zupa dahl
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna

Składniki:

  • 2 szklanki czerwonej soczewicy
  • 2 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 1 łyżka słodkiej papryki mielonej
  • 0,5 szklanki oleju
  • 2 łyżki garam masala
  • sól

Kalkulator wag i miar

Przepis

Cebule pokrój w kostkę i przesmaż na oleju w garnku, w którym będziesz gotować zupę. Dodaj siekany czosnek, drobno posiekaną papryczkę, paprykę i garam masalę. Podduś około 10 minut, zalej wodą, dodaj soczewicę. Gotuj do całkowitego rozgotowania się składników. Na chwilę przed zdjęciem z ognia, dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Na koniec dodaj posiekaną kolendrę.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE