Raita z burakami

Raita z burakami
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • 100 ml naturalnego jogurtu
  • 2 upieczone lub ugotowane buraki
  • łyżka posiekanej świeżej mięty
  • łyżka posiekanej świeżej kolendry
  • sok z limonki
  • sól
  • cukier
  • czarnuszka

Kalkulator wag i miar

Przepis

Buraki pokroić w niedużą kostkę, wymieszać z jogurtem, ziołami i przyprawami. Sałatka powinna mieć odświeżający, słodko kwaśny smak. Wstawić do lodówki. Przed podaniem udekorować świeżymi ziołami, ewentualnie ziarnem czarnuszki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE