Chłodnik z pieczonych warzyw + podpłomyki orkiszowe z awokado

Chłodnik z pieczonych warzyw zobacz Chłodnik z pieczonych warzyw 2018-06-19 12:26:51
Chłodnik z pieczonych warzyw
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Chłodnik

Podpłomyki orkiszowe

  • 1 szklanka ciepłej wody
  • 2 szklanki mąki orkiszowej
  • 1 szklanka mąki pszennej (typ 500)
  • 1/4 kostki drożdży
  • 1 płaska łyżka soli
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka oliwy

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Warzywa pokroić na kawałki, zioła posiekać i dodać resztę przypraw, przecier pomidorowy i porwany chleb. Całość zmiksować w blenderze dodając stopniowo oliwę.
Podawać z podpłomykami orkiszowymi.

Drożdże rozrobić z cukrem i mlekiem, odstawić na 10 minut. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, oliwę i rozczyn. Dokładnie wyrobić ciasto i uformować niewielkie placki. Piec je na suchej patelni.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE