Fakes (grecka zupa z soczewicy)

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Do bulionu wlać wodę, zagotować. Dodać soczewicę i warzywa. Po 30 minutach gotowania dodać pomidory, czosnek, natkę pietruszki, liście laurowe i pieprz. Gotować, aż soczewica będzie miękka. Wlać oliwę i wsypać oregano. Dosolić do smaku. Gotować jeszcze przez kilka minut, na koniec wlać ocet.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE