Sałatka grzybowa

Sałatka grzybowa
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.80

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Oczyścić grzyby wilgotną ściereczką, obrać i odciąć nóżki (można z nich zrobić wywar). Obrać cytrynę i wycisnąć sok. Posiekać 3 ząbki czosnku. Obsmażyć kapelusze grzybów przez 5 – 6 min. Przewrócić i obsmażyć jeszcze przez minutę. Wrzucić do miski.
Rozgrzać oliwę i sok cytrynowy, a w nich czosnek, skórkę cytryny, liście laurowe, tymianek i papryczki. Podgrzewać przez 5 min, zalać grzyby marynatą i ostudzić. Nakryć i schłodzić przez noc w lodówce, raz przemieszać.
Przed podaniem posypać startą skórką z drugiej cytryny i resztą czosnku. Wymieszać sałatkę z natką pietruszki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE