Szpinak z malinami i orzechami włoskimi

Szpinak z malinami i orzechami włoskimi
Oceń przepis:
45 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 300 g młodych listków szpinaku
  • 150 g malin (mogą być mrożone)
  • 30 g orzechów włoskich
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1,5 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki soku malinowego
  • 1 łyżka oliwy pieprzowej
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymyj i osusz szpinak. Na łyżce oliwy pieprzowej przesmaż orzechy. Na talerzu ułóż listki szpinaku, wymieszaj z malinami. Wymieszaj w słoiczku sos z: oliwy, octu balsamicznego i soku. Dopraw solą i pieprzem. Tuż przed podaniem posyp szpinak ostudzonymi orzechami i polej sosem. Znakomicie smakuje podany z grillowanym schabem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA