Szpinak z malinami i orzechami włoskimi

Szpinak z malinami i orzechami włoskimi zobacz Szpinak z malinami i orzechami włoskimi 2018-06-19 13:01:10
Szpinak z malinami i orzechami włoskimi
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 300 g młodych listków szpinaku
  • 150 g malin (mogą być mrożone)
  • 30 g orzechów włoskich
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1,5 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki soku malinowego
  • 1 łyżka oliwy pieprzowej
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wymyj i osusz szpinak. Na łyżce oliwy pieprzowej przesmaż orzechy. Na talerzu ułóż listki szpinaku, wymieszaj z malinami. Wymieszaj w słoiczku sos z: oliwy, octu balsamicznego i soku. Dopraw solą i pieprzem. Tuż przed podaniem posyp szpinak ostudzonymi orzechami i polej sosem. Znakomicie smakuje podany z grillowanym schabem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE